ברוכים הבאים לפורום תמ"א 38

מנהלת הפורום - עו"ד נטלי עברון, משרד שטייף עברון סידס בורוכוב 

משרד עורכי הדין שטייף עברון סידס בורוכוב, הינו משרד עורכי דין המתמחה בין היתר התמחות "בוטיקית" בתחום הנדל״ן וההתחדשות העירונית, בדגש על ייצוג דיירים בלבד. 
המשרד הינו חלוץ לעסוק בתחום "ההתחדשות העירונית" בכלל ותמ"א 38 על סוגיה השונים בפרט בהובלתו של עו"ד רפאל גרוס (מי ששימש כיועמ"ש של שיכון ובינוי 35 שנה) ועו"ד נטלי עברון. 
למשרד ניסיון רב בכל הקשור להוצאתם אל הפועל של עשרות רבות של פרויקטים מסוג זה ברחבי הארץ.
בעת האחרונה קיימת תנופה אדירה בכל התחום של התחדשות עירונית בארץ. 
 
הליווי המשפטי הוא חלק משמעותי מרכזי וקריטי בפרויקט התמ"א - עורך הדין הוא הדמות שמלווה ומפקחת לכל אורך הדרך בכל אחד משלבי הפרויקט. ניתן לפנות למשרד בטלפון 072-3934277.

הדומיננטיות והמעורבות של עורכי דין אקטיבים היא ההבדל בין פרויקט מצליח ומהיר לבין פרויקט שיכול שלא להתקדם בקצב בו כולנו היו מעוניינים.

חלוקת נטל התשלום
תגובה אחרונה 03 נוב 2013 09:15 ע"י עו"ד דביר מאירוביץ - מנהל הפורום. 1 תגובות.
גרסה להדפסה
מיון:
הקודםהקודם הבאהבא
מחבר הודעות
איגור רגינסקי

--
25 אוק 2013 12:05
  • צטט
  • הגב
שלום רב

הורי גרים בנצרת עילית, בבניין ישן.
אני מנסה להבין מהן המשמעויות של התוכנית, ומה הסיכוי שיהיה ניתן להתניע אותה בבניין של הורי, למרות שאני מבין שהסיכוי לא רב כי מדובר בפריפריה.

אני רוצה להבין מהי חלוקת הנטל בעלויות בין הקבלן לתושבים

נניח בניין משותף, שדייריו הסכימו לבצע תמ"א 38. קיבלו את כל האישורים, נוצר קשר עם קבלן ויזם. נניח והקבלן רוצה להוסיף מספר מסויים של יחידות דיור. האם יש תקנות כלשהן לגבי השתתפות של הקבלן בעלויות? האם הקבלן מחוייב לתת הנחה כלשהי לדיירים?

תודה
איגור
עו"ד דביר מאירוביץ - מנהל הפורום

--
03 נוב 2013 09:15
  • צטט
  • הגב
איגור שלום רב,

היות ובאיזורי פריפריה אין תמריץ כלכלי למימוש תמ"א 38 (ואני תקווה שהדברים ישתנו בקרוב, אך כעת לא ידוע על שינוי צפוי באופן ממשי), אנו לא עדים לפרויקטים שכאלו באזורים הללו.

באזורים כלכליים אין לחלוקת תשלום בין הדיירים ליזם, הכל סופג היזם, כי יש מספיק רווח שנותר בידיו.

אני ממליץ למנות שמאי, המנוסה בתחום, שיעריך ויגיש לכם 2 דוחות:

1. תמ"א 38 - תחשיב מפורט של עלויות והכנסות מהפרויקט, תוך פירוט השתתפות הדיירים על מנת שהפרויקט יהיה כלכלי ליזם.

2. תחשיב עלויות חיזוק הבניין ותוספת מעלית (ואולי גם ממ"דים ו/או מרפסות), ללא תוספת יחידות דיור. ממנו יחושב החלק שבו יידרש כל דייר לשלם.

כך תחליטו מה יותר כלכלי ונכון לכם, ואם בכלל.

שיהיה בהצלחה,
משרד עורכי דין דביר מאירוביץ בעל ניסיון רב בליווי וייצוג בעלי דירות בפרויקטים מסוג תמ"א 38 ותמ"א 38/2. ניתן לפנות אלינו באמצעות הדוא"ל: office@dmlaw.co.il ובטלפון: 077-5015655.
* אין לראות באמור ייעוץ משפטי


תגובה מהירה
toggle
שם משתמש:
נושא:
גוף:
קוד אבטחה:
CAPTCHA image
Enter the code shown above in the box below

שלח
Active Forums 4.3

אין לראות במידע ובחומרים המפורסמים בפורום, לרבות התייחסות, תגובות, תשובות ופרסומי הנהלת הפורום משום ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי, ו/או חוות דעת משפטית או מקצועית כלשהי. בכל מקרה יש להתייעץ עם עו"ד על מנת לקבל ייעוץ המותאם לנסיבות המיוחדות ולנתוני המקרה הספציפי וכל מקרה יש לבחון לגופו. אין בכתבה זו כדי ליצור יחסי עו"ד-לקוח בין הקוראים לבין הכותב או משרדו. אין להסתמך על מידע המפורסם בפורום לצורך קבלת החלטות כלשהן, לרבות בנושאים מקצועיים, משפטיים, קנייניים, תכנוניים, הנדסיים, אישיים או כספיים. אין לראות במידע המפורסם בפורום משום ייעוץ משפטי או מקצועי אחר.