ברוכים הבאים לפורום תמ"א 38

מנהלת הפורום - עו"ד נטלי עברון, משרד שטייף עברון סידס בורוכוב 

משרד עורכי הדין שטייף עברון סידס בורוכוב, הינו משרד עורכי דין המתמחה בין היתר התמחות "בוטיקית" בתחום הנדל״ן וההתחדשות העירונית, בדגש על ייצוג דיירים בלבד. 
המשרד הינו חלוץ לעסוק בתחום "ההתחדשות העירונית" בכלל ותמ"א 38 על סוגיה השונים בפרט בהובלתו של עו"ד רפאל גרוס (מי ששימש כיועמ"ש של שיכון ובינוי 35 שנה) ועו"ד נטלי עברון. 
למשרד ניסיון רב בכל הקשור להוצאתם אל הפועל של עשרות רבות של פרויקטים מסוג זה ברחבי הארץ.
בעת האחרונה קיימת תנופה אדירה בכל התחום של התחדשות עירונית בארץ. 
 
הליווי המשפטי הוא חלק משמעותי מרכזי וקריטי בפרויקט התמ"א - עורך הדין הוא הדמות שמלווה ומפקחת לכל אורך הדרך בכל אחד משלבי הפרויקט. ניתן לפנות למשרד בטלפון 072-3934277.

הדומיננטיות והמעורבות של עורכי דין אקטיבים היא ההבדל בין פרויקט מצליח ומהיר לבין פרויקט שיכול שלא להתקדם בקצב בו כולנו היו מעוניינים.

תפקיד עורך הדין בתמא 38/2
תגובה אחרונה 28 מאי 2015 18:41 ע"י עו"ד אילן גלזר - מנהל הפורום. 3 תגובות.
גרסה להדפסה
מיון:
הקודםהקודם הבאהבא
מחבר הודעות
דור

--
07 מאי 2014 21:31
  • צטט
  • הגב
שלום,
אנחנו בשלב בחירת עורך דין בעסקת תמא 38/2.
יש לנו מחלוקת עם היזם לגבי תפקידו של העורך דין. אנחנו רוצים שהעורך דין ייצג אותנו גם לעניין עריכת ההסכם וגם לייצוג משפטי מלא במקרה וישנה הפרה של ההסכם מצד היזם ועד מקרה של צורך בחילוט ערבויות בנקאיות או חילוט ערבות חוק מכר אם נצטרך.
כמובן שדרישה מעין זו מייקרת את עלות העיורך דין. האם זה מקובל בעסקאות מעין אלה או שמקובל שעורך הדין מטפל רק בעניין ערכית החוזה ובזה פחות או יותר מסתיים תפקידו (מעבר לרישום צו בית משותף וכו'...)?
תודה!

עו"ד דביר מאירוביץ - מנהל הפורום

--
21 מאי 2014 23:52
  • צטט
  • הגב
דור שלום רב,

העלית בשאלתך נקודה חשובה ומעניינת מאוד,

והאמת היא שאין תשובה "הרמטית" לשאלה. אבל כן חשוב לציין ש:

1. אם ישנן ערבויות בנקאיות טובות הכוללות כתב הוראות לנאמן מפורש (לביצוע, לתשלומי המיסים, לתשלומי השכירות, לתקופת הבדק וכו') הסיכוי שיידרש הליך משפטי משמעותי קטן באופן ניכר.

2. קשה מאוד לתמחר מראש עלויות של הליכים משפטיים כי לא באמת יודעים להגדיר "עד לאן תיק שכזה יכול להגיע" ולכן התחייבות של עורך דין לייצג בכל הליך משפטי מכל סוג, עלולה להיות בעייתית.

3. כן חשוב שעורך הדין ילווה וייצג את בעלי הדירות גם בתקופת הבדק (ע"פ מניין החודשים שנקבעה לטובתו ערבות בהסכם).

בהצלחה,
משרד עורכי דין דביר מאירוביץ בעל ניסיון רב בליווי וייצוג בעלי דירות בפרויקטים מסוג תמ"א 38 ותמ"א 38/2. ניתן לפנות אלינו באמצעות הדוא"ל: office@dmlaw.co.il ובטלפון: 077-5015655.
* אין לראות באמור ייעוץ משפטי
עמוס ו

--
13 מאי 2015 08:30
  • צטט
  • הגב
שלום רב
אנחנו לקראת פרוייקט תמ"א 38/2 בחיפה. אילו ערבויות יש להכניס לחוזה ובאיזה היקף על מנת להבטיח את הפרוייקט גם אם יהיו קשיים ליזם?
האם ערבויות בנקאיות מבטיחות אותנו כאשר היזם פושט רגל?
איך משתמשים בערבויות כדי להשלים את הבניה במקרה של הסתלקות היזם?
תודה רבה
עמוס
עו"ד אילן גלזר - מנהל הפורום

--
28 מאי 2015 18:41
  • צטט
  • הגב
עמוס שלום רב,
השאלה שלך נוגעת לליבו של הסכם התמ"א עם הקבלן/יזם שבחרתם.
זה תפקידו של עורך הדין שייצג אתכם לקבוע את סוג והיקף הערבויות שתבטחנה את זכויותיכם במקרה של חדלות פרעון/פשיטת רגל הקבלן/היזם או במקרה של אי קיום התחייבויות הקבלן/היזם, תוך בחינת כל נסיבות הענין לרבות זהות הקבלן/יזם ואיתנותו הפיננסית.
באופן עקרוני בפרוייקט של תמ"א 38 הכולל הריסה ובניה מקובלות הערבויות הבאות: ערבות בנקאית מסוג חוק מכר על מלוא שוויה של הדירה החדשה, ערבות בנקאית אוטונומית להבטחת דמי שכירות, ערבות בנקאית שתפקידה לכסות חשיפה אפשרית של בעלי הדירות במס, ערבות בנקאית להבטחת תיקון ליקויים במהלך שנת הבדק לאחר השלמת הבניה וערבות בנקאית להבטחת רישום הבית המשותף בסיום הפרוייקט.
פרוייקט מסוג זה מלווה על ידי בנק ובמקרה שהקבלן פושט את הרגל, בהנחה שלא מצליחים להגיע עם הבנק להבנה לגבי המשך ביצוע הפרוייקט על ידי קבלן שהבנק יכניס בנעלי הקבלן שפשט את הרגל, יש לפנות לבית משפט על מנת לממש את הערבות. במקרה זה כנגד קבלת הכסף (שווי דירה חדשה) בעלי הדירות מוותרים על זכויותיהם בדירה.

בברכה,

אילן גלזר, עו"ד
משרד עו"ד גלזר ושות' – הנהלת הפורום, ניתן לפנות אלינו באמצעות הדוא"ל Headoffice@glaser-law.co.il ובטלפון: 03-6114920.
* אין לראות באמור ייעוץ משפטי


תגובה מהירה
toggle
שם משתמש:
נושא:
גוף:
קוד אבטחה:
CAPTCHA image
Enter the code shown above in the box below

שלח
Active Forums 4.3

אין לראות במידע ובחומרים המפורסמים בפורום, לרבות התייחסות, תגובות, תשובות ופרסומי הנהלת הפורום משום ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי, ו/או חוות דעת משפטית או מקצועית כלשהי. בכל מקרה יש להתייעץ עם עו"ד על מנת לקבל ייעוץ המותאם לנסיבות המיוחדות ולנתוני המקרה הספציפי וכל מקרה יש לבחון לגופו. אין בכתבה זו כדי ליצור יחסי עו"ד-לקוח בין הקוראים לבין הכותב או משרדו. אין להסתמך על מידע המפורסם בפורום לצורך קבלת החלטות כלשהן, לרבות בנושאים מקצועיים, משפטיים, קנייניים, תכנוניים, הנדסיים, אישיים או כספיים. אין לראות במידע המפורסם בפורום משום ייעוץ משפטי או מקצועי אחר.