ברוכים הבאים לפורום תמ"א 38

מנהלת הפורום - עו"ד נטלי עברון, משרד שטייף עברון סידס בורוכוב 

משרד עורכי הדין שטייף עברון סידס בורוכוב, הינו משרד עורכי דין המתמחה בין היתר התמחות "בוטיקית" בתחום הנדל״ן וההתחדשות העירונית, בדגש על ייצוג דיירים בלבד. 
המשרד הינו חלוץ לעסוק בתחום "ההתחדשות העירונית" בכלל ותמ"א 38 על סוגיה השונים בפרט בהובלתו של עו"ד רפאל גרוס (מי ששימש כיועמ"ש של שיכון ובינוי 35 שנה) ועו"ד נטלי עברון. 
למשרד ניסיון רב בכל הקשור להוצאתם אל הפועל של עשרות רבות של פרויקטים מסוג זה ברחבי הארץ.
בעת האחרונה קיימת תנופה אדירה בכל התחום של התחדשות עירונית בארץ. 
 
הליווי המשפטי הוא חלק משמעותי מרכזי וקריטי בפרויקט התמ"א - עורך הדין הוא הדמות שמלווה ומפקחת לכל אורך הדרך בכל אחד משלבי הפרויקט. ניתן לפנות למשרד בטלפון 072-3934277.

הדומיננטיות והמעורבות של עורכי דין אקטיבים היא ההבדל בין פרויקט מצליח ומהיר לבין פרויקט שיכול שלא להתקדם בקצב בו כולנו היו מעוניינים.

חשיפת הסכמים עם שאר הדיירים ומעלית
תגובה אחרונה 21 מאי 2014 23:44 ע"י עו"ד דביר מאירוביץ - מנהל הפורום. 1 תגובות.
גרסה להדפסה
מיון:
הקודםהקודם הבאהבא
מחבר הודעות
שיר

--
07 מאי 2014 10:45
  • צטט
  • הגב
שלום,
האם אוכל לבקש מהקבלן לחשוף את הדרישות של כל דייר בנוגע להסכמה בתמ"א? הדברים נשאלים מתוך תחושה שהדיירים בקומות האחרונות סיכמו עם הקבלן על דיור חלופי בעוד שאני העלתי את הדרישה באופן עקבי מתחילת המשא ומתן וטרם הגענו להסכמה.
ובהמשך לשאלה הקודמת האם על הקבלן חלה חובה לתת דמי שכירות והאם ברגע שהוא מסכם על כך עם דייר אחד עליו לאפשר זאת גם לכל שאר הדיירים?.
ושאלה אחרונה ולגביי מעלית- אני יודעת שיש אופציה להקים מעלית בשני צדי הבנין, איך אוכל להבטיח שהמעלית לא תבנה על הצד שלי (רעש), ומה ביכולתי לעשות?
אשמח למענה,
שיר.
עו"ד דביר מאירוביץ - מנהל הפורום

--
21 מאי 2014 23:44
  • צטט
  • הגב
שיר שלום רב,

1. אין חוק בנושא אופן קבלת הסכמת בעלי הדירות, ועם זאת, הנכון והמקובל הוא, שיש הסכם אחד (ובמקרה של התייחסות פרטנית, ההתייחסות הפרטנית מופיעה בגוף ההסכם) כולם חותמים על אותו קובץ. זה ראוי יותר, ונותן שקט וביטחון רב יותר לכל בעלי הדירות. כל התנהלות אחרת עלולה להביא ל"פיצוץ" בנקודה כזאת או אחרת.

2. אין חובה לתמורה אחידה בין בעלי הדירות (בעלי הדירות יכולים להסכים על תמורות שונות), ועם זאת בעל דירה שחש חוסר שוויון בתמורות רשאי לפנות בתביעה למפקח על רישום המקרקעין (כמפורט בחוק המקרקעין, חיזוק בתים משותפים מפני רעידות אדמה, התשס"ח - 2008).

3. מדובר בהיבטים תכנוניים, שאין תשובה משפטית. עם זאת, אם היזם מוכן להתחייב שלא להקים בצד שלך (על אף שמעליות מסוימות מאוד שקטות כיום), כדאי להכניס סעיף מתאים להסכם, שיעגן את ההתחייבות הזו.

בהצלחה.
משרד עורכי דין דביר מאירוביץ בעל ניסיון רב בליווי וייצוג בעלי דירות בפרויקטים מסוג תמ"א 38 ותמ"א 38/2. ניתן לפנות אלינו באמצעות הדוא"ל: office@dmlaw.co.il ובטלפון: 077-5015655.
* אין לראות באמור ייעוץ משפטי


תגובה מהירה
toggle
שם משתמש:
נושא:
גוף:
קוד אבטחה:
CAPTCHA image
Enter the code shown above in the box below

שלח
Active Forums 4.3

אין לראות במידע ובחומרים המפורסמים בפורום, לרבות התייחסות, תגובות, תשובות ופרסומי הנהלת הפורום משום ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי, ו/או חוות דעת משפטית או מקצועית כלשהי. בכל מקרה יש להתייעץ עם עו"ד על מנת לקבל ייעוץ המותאם לנסיבות המיוחדות ולנתוני המקרה הספציפי וכל מקרה יש לבחון לגופו. אין בכתבה זו כדי ליצור יחסי עו"ד-לקוח בין הקוראים לבין הכותב או משרדו. אין להסתמך על מידע המפורסם בפורום לצורך קבלת החלטות כלשהן, לרבות בנושאים מקצועיים, משפטיים, קנייניים, תכנוניים, הנדסיים, אישיים או כספיים. אין לראות במידע המפורסם בפורום משום ייעוץ משפטי או מקצועי אחר.