שאלה בנושא ניוד זכויות
תגובה אחרונה 21 מאי 2014 23:48 ע"י עו"ד דביר מאירוביץ - מנהל הפורום. 1 תגובות.
מחבר הודעות
אורי.א

--
07 מאי 2014 17:26
  • צטט
  • הגב
שלום,

שאלה משפטית :
אנו בנין בן 6 קומות המעוניינים לבצע תמ"א 38 מבלי להוסיף קומות!! אלא לנייד זכויות לפרויקט מגדלי דירות חדש אחר בעיר.

שאלתי היא :
נניח שמכח התמא אנו זכאים לבנות כ-1000 מ"ר נוספים בבנייננו. ונניח שמאשרים לנו לנייד הזכויות,

מהו השטח הניתן לניוד:

א. האם זה השטח הנ"ל, עם פקטור להתאמת שווי כספי בהתאם ליחסי שווי מ"ר באזור הבנייה בפועל לעומת שווי מ"ר באזור הבנין המחוזק.

ב. האם זה בכלל לא קשור לשטח זה, אלא לעלות פרויקט החיזוק בבניין המקורי המחוזק. כלומר עלות בניית החיזוק X 6 קומות אצלנו?
עו"ד דביר מאירוביץ - מנהל הפורום

--
21 מאי 2014 23:48
  • צטט
  • הגב
אורי שלום רב,

ניוד הזכויות בתמ"א 38, היא עניין מורכב מאוד.

ראשית, התמ"א אינה מפרטת מהו מנגנון ההמרה בין זכויות הבנייה, ולא ידוע מראש איזה שטח יוכל היזם לקבל במגרש ריק - בתמורה לחיזוק הבניין הישן. התשובה אמורה להתקבל על ידי מוסד התכנון ועל פי שמאויות שיגיש היזם, שיפרטו את עלויות החיזוק והתמורות, וכן את שווי זכויות הבנייה שהיו צריכות להינתן בבניין המחוזק. כלומר, מראש יש כאן מידה גבוהה של חוסר ודאות כלכלי.

שנית, העבודות בבניין הישן חייבות להסתיים לפני מימוש זכויות הבנייה במגרש הריק, ולא ניתן לממש אותן במקביל. על כן נדרש הון עצמי מספיק או מימון בנקאי רחב, דבר שיזמים רבים אינם יכולים לעמוד בו. בנוסף, עבודות החיזוק בבניין הישן מוגבלות בזמן, כך שאם היזם מתעכב עם השלמת העבודות, זכויות הבנייה שהיה אמור לקבל במגרש הריק עלולות לפקוע. תנאי זה מעלה את הסיכון הכרוך בפרויקט.

נוסיף לכך את התנאי הגורס כי הבניין המחוזק והמגרש הריק חייבים להיות באותה עיר - והנה צמצמנו את אפשרויות המימוש. בחוק התכנון והבנייה אין סעיף המגדיר את סמכויות הוועדה המקומית בענייני "ניוד זכויות", ועל כן גורם המעוניין בכך, נדרש לפנות לוועדה המחוזית, להתאזר בסבלנות ולהיות מוכן למספר שנים של המתנה.
משרד עורכי דין דביר מאירוביץ בעל ניסיון רב בליווי וייצוג בעלי דירות בפרויקטים מסוג תמ"א 38 ותמ"א 38/2. ניתן לפנות אלינו באמצעות הדוא"ל: office@dmlaw.co.il ובטלפון: 077-5015655.
* אין לראות באמור ייעוץ משפטי


---
Active Forums 4.3