גשר המיתרים בירושלים (צילום: אורן בן-חקון)
גשר המיתרים בירושלים (צילום: אורן בן-חקון)

יש תקווה: הסכם לבניית 20 אלף דירות חדשות בירושלים

במסגרת הסכם הגג שנחתם בין משרד האוצר, משרד הבינוי והשיכון והעירייה ייבנו 20 אלף דירות חדשות, יוקמו 3 מיליון מ"ר שטחי תעסוקה חדשים ויושקעו 1.4 מיליארד שקלים בפיתוח השכונות הוותיקות בירושלים

פורסם בתאריך: 16.8.18 10:22

הסכם דיור, תעסוקה ופיתוח מקיף נחתם אמש, רביעי, בין הממשלה לעיריית ירושלים. מדובר בהסכם שבמסגרתו ייבנו 20 אלף דירות חדשות, יוקמו 3 מיליון מ"ר שטחי תעסוקה חדשים ויושקעו 1.4 מיליארד ש"ח בפיתוח השכונות הוותיקות בירושלים. ההסכם יובא לאישור מועצת העיר בשבוע הבא.



הבשורות הכלולות בהסכם: ייבנו כ-12,600 יחידות דיור, הבניה תתפרס בכל חלקי העיר ותאפשר פתרונות מגוונים למגורים ותעודד משפחות צעירות לגור בירושלים. כמו כן, ייבנו כ-8,000 יחידות דיור חדשות בהתחדשות עירונית ("פינוי-בינוי"), כאשר במסגרת ההסכם יוקצו 2,500 יחידות דיור לקרקע משלימה בפרויקט "רכס לבן"  לטובת הפרויקטים בעיר. בנוסף, ייבנו שטחי תעסוקה, מסחר ומלונאות בהיקף כולל של כ-3 מיליון מ"ר בפרויקט הכניסה לעיר, לאורך ציר בגין כחלק מקירוי הכביש, צומת בייט, גבעת רם, פסגת זאב, הר חוצבים, מלחה, קריית יובל, אזור התעשייה עטרות, הגבעה הצרפתית ואזורים נוספים, שיביאו לצמצום משמעותי בחוסר הקיים בשטחי התעסוקה בעיר. חשוב לציין כי שטחי המסחר החדשים ייצרו הכנסה גדולה שוטפת לעיר שתביא לשדרוג השירותים לתושבים ולצמצום הפערים מול ערים אחרות.

עוד מציינים בעירייה כי יושקעו 1.4 מיליארד שקלים בהקמת תשתיות, שטחי ציבור ומבני ציבור הן בשכונות הוותיקות והן בסמוך לשכונות החדשות שיביאו לצמצום פערים. רשות מקרקעי ישראל תשקיע בכך 600 מיליון שקלים, ו-800 מיליון שקלים נוספים יושקעו מהכנסות צפויות של אגרות והיטלים משיווק יחידות הדיור.

ראש העיר ניר ברקת מסר: "זהו יום היסטורי בבניינה של ירושלים ויום חשוב לעתידה. ההסכם חסר התקדים שהובלנו יחד עם רשות מקרקעי ישראל טוב לירושלים וטוב למדינת ישראל. תוספת 20 אלף דירות חדשות בעיר שישאירו 20 אלף משפחות בירושלים, לצד שטחים עצומים לתעסוקה  – יאיצו את הצמיחה שהחלה בעשור האחרון ויבטיחו את העתיד שלה". ברקת הוסיף כי "אני רוצה להודות לכל השותפים במשרד האוצר בראשות השר כחלון וברשות מקרקעי ישראל בראשות עדיאל שמרון, לשר הבינוי והשיכון יואב גלנט, למנכ"ל העירייה אמנון מרחב, לחיים אביטן יו"ר הרשות להתחדשות עירונית, לזאב ביילסקי ראש מטה הדיור ובעיקר לראש הממשלה בנימין נתניהו על הרוח הגבית לירושלים שמביאה לתוצאות מרשימות וחשובות להבטחת עתידה וחיזוקה של בירת ישראל".

יו"ר הוועדה לתכנון ובנייה סגן ראש העיר יוסי דייטש, שטרם הכריז על מועמדותו לראשות העיר, מסר הבוקר ל"כל העיר": "אישורן של 20 אלף יחידות דיור חדשות ושטחי מסחר בכניסה לעיר, בהר חוצבים, בקריית יובל, בגבעה הצרפתית ובשכונות נוספות בעיר היא בשורה של ממש עבור צעירי העיר. כמי שעומד בפועל בראש הוועדה המקומית לתכנון ובניה בעיריית ירושלים, אני יודע עד כמה מצוקת הדיור בעיר, בפרט עבור זוגות צעירים, גדולה ואקוטית ולכן ראיתי ואני רואה באישור פרויקטים אלו חשיבות רבה ופועל למען קידומם.  מצוקת הדיור מהווה את הסיבה הראשונה במעלה לעזיבתם של הצעירים את העיר, יחד עם היעדר תעסוקה. הפרויקטים החדשים ישנו דרמטית את פניה של העיר ויהווו גורם משמעותי ביותר עבור זוגות צעירים בשיקול האם להישאר לגור בעיר. אני קורא לאישור תוכניות בניה נוספות המיועדות לכלל המגזרים בעיר, על מנת להקל על מצוקת הדיור של הזוגות הצעירים וכלל תושבי העיר".

המועמד לראשות העיר ויו"ר תנועת התעוררות עופר ברקוביץ מסר בתגובה לחתימת הסכם הגג: "אני מברך את השר כחלון והשר גלנט על הבשורה שהביאו סוף סוף לירושלים ואני מקווה שהיא איתות לסיומה של ההקפאה הקשה שחווה העיר. 20,000 יח"ד חדשות הן 20,000 משפחות שישארו בירושלים. אזורי התעסוקה החשובים שנצמיח בעיר כחלק מההסכם הם אסטרטגיים לחיזוקה של ירושלים. כראש העיר אני מתכוון לפעול בנחישות ובמהירות בכדי לממש ההסכם, המשך האכיפה כנגד דירות רפאים ונכסים נטושים, פיתוח התחדשות עירונית וקידום דיור להשכרה מוזל. לצד אלו כמובן שנפעל לקידום הפיתוח הכלכלי, מהאתגרים החשובים בירושלים – פיתוח שטחי תעסוקה, פתרונות חניה, שדרוג המרחב הציבורי ופיתוח מרכז עיר תוסס תיירותי ויצירתי".

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

2 תגובות
  1. גבי

    20000 יחידות דיור ? הכל על הנייר וכידוע הנייר סובל הכל.אז יש תקווה ?לא!אין תקוה כיון שכחלון קיבל את האוצר,את הבינוי, את מינהל מקרקעי ישראל ויכל לעשות הרבההה.אך הוא לא יכול כי הוא לא יודע איך עושים את זה,לכן אין תקוה.

  2. יוסף האוסף

    מה עוד חשוב לדעת לפני פינוי בינוי?
    בחלק גדול מהמקרים פרוייקט פינוי בינוי מאפשר לעשות סדר בבפריטים שבתכולת הדירה וכן להפיק רווח אלטרנטיבי שניתן להפיק מהחפצים שאין בהם עוד צורך. הדבר נכון בעיקר בדירות של אנשים מבוגרים. ככל שיש בדירה פריטים ישנים כמו תקליטים, ספרים, עיתונים ישנים או כל פריט משנות החמישים, יש מצב שמדובר על פריטי אספנות בעלי ערך כספי. אם אתם רוצים לדעת כיצד להעריך את תכולת הדירה באופן עצמאי חפשו בגוגל "פינוי דירה יוסף האוסף" וקבלו מאמר מדוייק שמסביר איך להעריך באופן עצמאי את תכולת הדירה. 

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר