ברוכים הבאים לפורום תמ"א 38

מנהלת הפורום - עו"ד נטלי עברון, משרד שטייף עברון סידס בורוכוב 

משרד עורכי הדין שטייף עברון סידס בורוכוב, הינו משרד עורכי דין המתמחה בין היתר התמחות "בוטיקית" בתחום הנדל״ן וההתחדשות העירונית, בדגש על ייצוג דיירים בלבד. 
המשרד הינו חלוץ לעסוק בתחום "ההתחדשות העירונית" בכלל ותמ"א 38 על סוגיה השונים בפרט בהובלתו של עו"ד רפאל גרוס (מי ששימש כיועמ"ש של שיכון ובינוי 35 שנה) ועו"ד נטלי עברון. 
למשרד ניסיון רב בכל הקשור להוצאתם אל הפועל של עשרות רבות של פרויקטים מסוג זה ברחבי הארץ.
בעת האחרונה קיימת תנופה אדירה בכל התחום של התחדשות עירונית בארץ. 
 
הליווי המשפטי הוא חלק משמעותי מרכזי וקריטי בפרויקט התמ"א - עורך הדין הוא הדמות שמלווה ומפקחת לכל אורך הדרך בכל אחד משלבי הפרויקט. ניתן לפנות למשרד בטלפון 072-3934277.

הדומיננטיות והמעורבות של עורכי דין אקטיבים היא ההבדל בין פרויקט מצליח ומהיר לבין פרויקט שיכול שלא להתקדם בקצב בו כולנו היו מעוניינים.

השכרה דירה בבנין שיעבור בעתיד תמ"א 38 אך במועד לא ידוע
תגובה אחרונה 05 אפר 2022 21:43 ע"י חיים פיליבה. 30 תגובות.
גרסה להדפסה
מיון:
הקודםהקודם הבאהבא
עמוד 2 של 2 << < 12
מחבר הודעות
מוטי

--
16 נוב 2016 13:24
  • צטט
  • הגב
אני בעל חנות מושכרת בבנין מגורים.
לאחרונה ישנה פעילות מצד הדיירים להשתתף בפרויקט תמ"א 38 או פינוי בינוי.
איך אני מעגן זאת בחוזה השכירות מול שוכר החנות.
רועי

--
07 אוג 2017 08:39
  • צטט
  • הגב
שלום,
חתמתי על חוזה לשכירות לשנה בדירה שאמורה לעבור תמא פינוי בינוי בחצי השנה הקרובה, כנראה. בחוזה מודגש שאם ברצוני לעזוב את הדירה לפני המועד של תום החוזה אזי צריך להביא שוכר במקומי. הנקודה היא שאין סיכוי שמישהו ישכור את הדירה לכמה חודשים. האם זה אומר שאני תקוע בדירה עד לתחילת התמא פינוי בינוי ? האין זאת יצירה של חוזה עם תנאים דרקוניים שבעצם כובלים אותי לדירה לכל תקופת החוזה ללא אפשרות לעזוב ולכן אינם חוקיים?
תודה
נטע

--
24 אוג 2017 00:36
  • צטט
  • הגב
עו"ד נכבד שלום,
אני שוכרת דירה בבניין שעומד לפני פינוי בינוי. לדברי בעלי הדירה, לא נראה כי העבודות יחלו במהלך השנה הקרובה. אנו עומדים כעת לפני הארכת החוזה בשנה נוספת. האם להערכתך סביר לבקש שבחוזה לשנה הקרובה יוכנס פיצוי מוסכם אם אאלץ לפנות את הדירה לפני תום החוזה בשל תחילת הפרויקט? אם כן, איזה סכום פיצוי הוא מקובל או סביר?
בתודה ובברכה,
נטע
עו"ד אילן גלזר - מנהל הפורום

--
14 ספט 2017 19:23
  • צטט
  • הגב
נטע שלום רב,
סוגיית הפיצוי הינה ענין למו"מ בינכם לבין בעל הדירה.
במקרים בהם מתבצע פרוייקט חיזוק ותוספות בניה השכירות יורדת בעשרות אחוזים אבל אין לכך מספר קבוע.

בברכה,

אילן גלזר, עו"ד
משרד עו"ד גלזר ושות' – הנהלת הפורום, ניתן לפנות אלינו באמצעות הדוא"ל Headoffice@glaser-law.co.il ובטלפון: 03-6114920.
* אין לראות באמור ייעוץ משפטי
Katy

--
24 דצמ 2017 14:06
  • צטט
  • הגב
שלום רב, אשמח מאוד לעזרתכם

בן זוגי ואני השכרנו דירה בגבעתיים. נאמר לנו שהבניין בתהליכי תמ"א. ציטות: "רוב הבניינים בגבעתיים בתהליך תמ"א. זה יכול להתחיל עוד שנה שנתיים או עוד כמה חודשים".
חתמנו שאנו יודעים שהבניין בתהליכי תמ"א וכשאר הבניה תתחיל סכר הדירה יירד באלף ש"ח.
תנאים אלו נשמעו לנו הגיוניים א'- כי לפי הנאמר נראה שהבניין רק בתחילת קבלת אישורים וכל העניין יקח זמן. ב'- לא נאמר לנו את גודל השינוי שהבניין הולך לעבור.

בחודש הראשון גילינו כל מיני בעיות בצנרת של הדירה ועוד דברים קטנים נוספים, בעל הדירה לא רצה לתקן בטענה ש"בקרוב יש תמ"א והוא לא מוכן להשקיע בתיקונים".
עם הזמן הכרנו את השכנים שאמרו לנו שהתמ"א מתחיל ממש בחודשים הקרובים. ולכן הם עוזבים את הדירות שלהם.

יחד עם זאת ביקרה בדירתנו האדריכלית של הפרויקט והסבירה שהבניין עובר שיפוץ רציני שכולל שבירת קירות, החלפת צנרת, חוטי חשמל וכניסה נוספת (דרך הקיר בסלון) למעלית.

כל המידע הזה נגלה לנו ע"י גורמים חיצוניים. בעל הדירה לא ציין זאת, למרות שהיו הרבה הזדמנויות לכך.
אם היינו יודעים זאת בזמן החתימה, כמובן שלא היינו מסכימים לגור בתנאים כאלו גם לא תמורת 3000 שח לחודש.

השאלה שמדירה שינה מאיתנו זה האם אנחנו יכולים לעזוב את הדירה בטענה שלא נאמרה כל האמת בזמן החתימה.
אני לא חושבת שנוכל למצוא דייר במקומנו. כי אנחנו לא מתכוונים לשקר ולתת לאדם אחר לחיות באתר בניה.

אשמח מאוד לעזרה או לעצה קטנה
בכבוד רב, קאטי
אתי

--
09 פבר 2018 18:40
  • צטט
  • הגב
שלום רב,

אני ובעלי חתמנו על חוזה שכירות וכמו שיצאנו מן החתימה והסתובבנו מתחת לבניין, ראינו שלט ענק על הבניין השכן שמתאר פרויקט בנייה שעומד להתחיל. התקשרנו למספר ומתברר ששני הבניינים הצמודים לבניין בו הדירה עליה חתמנו, עתידים להיהרס ולהיבנות מחדש כבניין אחד עם חניון תת קרקעי. המתווך אמר שהם עתידים לקבל היתר בנייה עוד כשסעה חודשים גג.
דיברנו עם בעלת הדירה שתוסיף לחוזה סעיף שמאפשר לנו לצאת בעת תחילת הבנייה או להוריד בשכד והיא מסרבת בתוקף, ורק נתנה לנו אפשרות לבטל את החוזה ללא קנס.
בינתיים כבר מצאנו דייר חלופי לדירה הנוכחית שלנו ואנחנו לא יכולים לבטל את העיסקה.
האם יש באפשרותינו להכריח את בעלת הבית להוסיף את הסעיף? האם בעת התחלת הבנייה נוכל לצאת מהחוזה גם אם אין התייחסות לבנייה בחוזה עליו חתמנו? אנחנו הורים צעירים ולא נוכל להיות כבולים לדירה עם בניה מסיבות בבניין השכן ואני חוששת שלא נמצא שוכר חלופי בתנאים כאלו.
אנחנו לא יודעים מה לעשות...!!
תודה רבה,
אתי
עו"ד אילן גלזר - מנהל הפורום

--
01 אפר 2018 18:13
  • צטט
  • הגב
שלום רב,
השאלה שאלך קיבלה מענה רחב במסגרת פורום זה. אני מציע שתעברי על כל התשובות שניתנו במסגרת אותו נושא המתייחס לשכירות במבנים שעתידים לעבור תמ"א 38.

בברכה,

אילן גלזר, עו"ד
משרד עו"ד גלזר ושות' – הנהלת הפורום, ניתן לפנות אלינו באמצעות הדוא"ל Headoffice@glaser-law.co.il ובטלפון: 03-6114920.
* אין לראות באמור ייעוץ משפטי
ימית

--
02 אפר 2018 20:32
  • צטט
  • הגב
שלום
אני שוכרת דירה בבניין שאמור לעבור תמא ובעל הדירה לא מעדכן אותי לגבי כלום.
השאלה שלי היא האם יש איזשהו חוק שמגן על השוכר ? האם הוא אמור לדאוג או לומר לי ההתרעה של כמה זמן מראש והאם אני אמורה למצוא דירה חלופית לעצמי ??
דבורה

--
07 מאי 2019 11:05
  • צטט
  • הגב

אשמח לקבל את דעתכם בנושא שלהלן:
1. אנו עומדים לסגור חוזה לשנה לדירה שכנראה תוך שנה/ שנה וחצי יתחיל תהליך תמא.
הדיירים מבקשים להכניס רהיטים שבועיים לפני תחילת החוזה . הצענו להם לעשות את תאריך החוזה מיום הכנסת הרהיטים וניתן להם שבועיים מעבר לחוזה .
האם מקובל ?? האם יכול להוות בעיה ?
2. החוזה אמור להיות לשנה בלבד ואין אנו מעוניינים שהדיירים ימשיכו את החוזה לאחר מכן . האם מספיק לציין זאת בחוזה ??

בתודה מראש בעד עזרתכם
דבורה
יעל דיין

--
13 פבר 2022 09:50
  • צטט
  • הגב

שלום

אני משכירה דירה שבבנין הסמוך לשלי יש עבודות תמא
יש הסכמה על מחיר נמוך כל עוד יש תמא

איך אני מגדירה בחוזה סוף עבודה בתמא- כל עוד עובדים, כל עוד יש יציקות , כל עוד יש עמודים
מה ההגדרה הנכונה

תודה רבה
חיים פיליבה

--
05 אפר 2022 21:43
  • צטט
  • הגב
בני שהוא אוטיסט בתיפקוד גבוה עם בעיות בריאות ייחודיות מזה שנים, שכר דירה בבניין בנובמבר 20. במעמד החתימה ואפילו קודם בעלת הדירה הודיעה שמתנהלים מגעים לביצוע תמ"א אך עדיין אין חוזה עם קבלן. במעמד החתימה על החוזה נאמר לבעת הדירה כי לבני בעיות בריאות ייחודיות וברגע שיתחילו עבודות הוא חייב להתפנות מהדירה כי האבק והרעש מהעבודות מהווה סיכון בריאותי משמעותי עבורו. הייתה הסכמה בעל פה על הנושא. לא היה טעם להכניס את זה לחוזה השכירות כי לא היה חוזה עם קבלן. המצב לא השתנה בחידוש החוזה בנובמבר 2021. בינואר 2022 וועד הבית הודיע שנחתם חוזה עם קבלן והעבודות יחלו באפריל 2022. באותו שבוע זימנו את בעלת הבית ובעלה לפגישה ונאמר לה במפורש שבגלל מצב בריאותי דרור יעזוב את הדירה לפני תחילת העבודות והוא מתחיל לחפש דירה באותו רגע. בעלת הדירה לא הביעה הסתייגויות, התניות או התנגדויות. השבוע בני חתם על חוזה לדירה חדשה שהכניסה שלה היא ב-10 לאפריל. זימנו את בעלת הדירה כדי להודיע לה שבני עוזב ביום ראשון הקרוב ולקבוע לוח זמנים לסיגרת החשבון גם לגבי החודש השוטף וגם לגבי התשלומים מים חשמל וארנונה עד לתאריך הפינוי. בפגישה בעלת הדירה הפכה את עורה ודרשה פיצוי של 3 חודשים והגדילה לעשות כשהכחישה שאמרתי לה במעמד חתימת החוזה המקורי, בחידוש ולפני חודשיים כי דרור יישאר בדירה כאשר יחלו עבודות התמ"א. מבקש לדעת איפה אני עומד מבחינה משפטית. היא מחזיקה עדיין צ'קים ליתרת השנה וצ'ק ביטחון.
עמוד 2 של 2 << < 12


תגובה מהירה
toggle
  שם משתמש:
נושא:
גוף:
קוד אבטחה:
CAPTCHA image
Enter the code shown above in the box below

שלח
Active Forums 4.3

אין לראות במידע ובחומרים המפורסמים בפורום, לרבות התייחסות, תגובות, תשובות ופרסומי הנהלת הפורום משום ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי, ו/או חוות דעת משפטית או מקצועית כלשהי. בכל מקרה יש להתייעץ עם עו"ד על מנת לקבל ייעוץ המותאם לנסיבות המיוחדות ולנתוני המקרה הספציפי וכל מקרה יש לבחון לגופו. אין בכתבה זו כדי ליצור יחסי עו"ד-לקוח בין הקוראים לבין הכותב או משרדו. אין להסתמך על מידע המפורסם בפורום לצורך קבלת החלטות כלשהן, לרבות בנושאים מקצועיים, משפטיים, קנייניים, תכנוניים, הנדסיים, אישיים או כספיים. אין לראות במידע המפורסם בפורום משום ייעוץ משפטי או מקצועי אחר.