ברוכים הבאים לפורום תמ"א 38

מנהלת הפורום - עו"ד נטלי עברון, משרד שטייף עברון סידס בורוכוב 

משרד עורכי הדין שטייף עברון סידס בורוכוב, הינו משרד עורכי דין המתמחה בין היתר התמחות "בוטיקית" בתחום הנדל״ן וההתחדשות העירונית, בדגש על ייצוג דיירים בלבד. 
המשרד הינו חלוץ לעסוק בתחום "ההתחדשות העירונית" בכלל ותמ"א 38 על סוגיה השונים בפרט בהובלתו של עו"ד רפאל גרוס (מי ששימש כיועמ"ש של שיכון ובינוי 35 שנה) ועו"ד נטלי עברון. 
למשרד ניסיון רב בכל הקשור להוצאתם אל הפועל של עשרות רבות של פרויקטים מסוג זה ברחבי הארץ.
בעת האחרונה קיימת תנופה אדירה בכל התחום של התחדשות עירונית בארץ. 
 
הליווי המשפטי הוא חלק משמעותי מרכזי וקריטי בפרויקט התמ"א - עורך הדין הוא הדמות שמלווה ומפקחת לכל אורך הדרך בכל אחד משלבי הפרויקט. ניתן לפנות למשרד בטלפון 072-3934277.

הדומיננטיות והמעורבות של עורכי דין אקטיבים היא ההבדל בין פרויקט מצליח ומהיר לבין פרויקט שיכול שלא להתקדם בקצב בו כולנו היו מעוניינים.

חולת אלצהיימר מחוייבת לחתום על תמא 38 ?
תגובה אחרונה 24 מרץ 2019 08:23 ע"י עו"ד נטלי עברון - מנהלת הפורום. 1 תגובות.
גרסה להדפסה
מיון:
הקודםהקודם הבאהבא
מחבר הודעות
רונית

--
10 מרץ 2019 14:48
  • צטט
  • הגב
אימי בת 82 חולה באלצהיימר ולא מונה לה אפוטרופוס עקב מחלוקת בין האחים.
כעת היא נתבעת בגין אי חתימתה על הסכמה לתמ"א 38 לבניין בו יש לה דירה. הדירה מושכרת ושכר הדירה משמש אותה להשכרת דירה בה היא מתגוררת עם מטפלת סיעודית.
שאלותיי הן:
1. מה עושים במקרה כזה ? האם ניתן להחתים אותה למרות מחלתה ?
2. ביקשנו מהיזם להתחייב כי אם שכר הדירה יפגע עקב עבודות התמ"א הוא יפצה אותה . הוא סירב והסכים רק בתנאי שסכום הפיצוי יושב לו בתום הבניה. בתום הבניה היא תחזור לגור בדירתה ולא יהיה לה מאיפה להחזיר. מה עושים ?
3. המעלית אותה בונה היזם נמצאת בצד הבניין בו מצויה הדירה שלה ולצורך בניית מעלית ילקח חלק מדירתה. היזם מתעקש שלא לפצות על כך מעבר למה שפוצו כל יתר בעלי הדירות , למרות שגודל דירתן לא נפגע מכך. הייתכן ?
תודה מראש על העזרה וההכוונה.
עו"ד נטלי עברון - מנהלת הפורום

--
24 מרץ 2019 08:23
  • צטט
  • הגב
שלום רונית,

האיל ואמא חולה היא יכולה לחתום רק באמצעות אפוטרופוס. החוק שאושר לאחרונה דן בסוגיית האוכלוסיה הבוגרת ומתן חלופות לאוכלוסית הגיל השלישי. החלופות שאליהן מתייחס החוק הן אפשרות מעבר לדיור מוגן, דירה קטנה בתוספת מזומן, שתי דירות קטנות בתמורה למכירת ביתו של הבעלים ליזם, או קבלת תמורה כספית בגין הנכס לפני היציאה לפרויקט.


לגבי שכ"ד- הנוהג הוא לשלם לאמא את שכ"ד כפי שהיא מקבלת נכון ליום הפינוי או לפי חו"ד שמאי -לפי הגבוה.


לגבי גריעת מטרים הנושא אמור לקבל ביטוי בהסכם המשפטי בין היזם לדיירים ולכן ההמלצה שלי לפנות לב"כ הדיירים לקבל מענה לסוגיה זו.

בהצלחה,
נטלי
משרד עו"ד שטייף עברון סידס בורוכוב, ניתן לפנות אלינו באמצעות הדוא"ל Nataly.evron@sesblaw.com או בטלפון 072-3934277 .
*אין לראות באמור ייעוץ משפטי, חוות דעת או תחליף לייעוץ משפטי אצל עו"ד, האמור לעיל אינו אלא תיאור כללי בלבד ולא מחייב. בכל מקרה ספציפי מומלץ לפנות לעו"ד לפגישת יעוץ לקבלת ייעוץ משפטי פרטני*


תגובה מהירה
toggle
  שם משתמש:
נושא:
גוף:
קוד אבטחה:
CAPTCHA image
Enter the code shown above in the box below

שלח
Active Forums 4.3

אין לראות במידע ובחומרים המפורסמים בפורום, לרבות התייחסות, תגובות, תשובות ופרסומי הנהלת הפורום משום ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי, ו/או חוות דעת משפטית או מקצועית כלשהי. בכל מקרה יש להתייעץ עם עו"ד על מנת לקבל ייעוץ המותאם לנסיבות המיוחדות ולנתוני המקרה הספציפי וכל מקרה יש לבחון לגופו. אין בכתבה זו כדי ליצור יחסי עו"ד-לקוח בין הקוראים לבין הכותב או משרדו. אין להסתמך על מידע המפורסם בפורום לצורך קבלת החלטות כלשהן, לרבות בנושאים מקצועיים, משפטיים, קנייניים, תכנוניים, הנדסיים, אישיים או כספיים. אין לראות במידע המפורסם בפורום משום ייעוץ משפטי או מקצועי אחר.