פרסומות

פרסמו אצלנו אשד המנהלת להשבחת נדל"ן

אתר האינטרנט לפינוי בינוי, תמ"א 38 והתחדשות עירונית

לקידום התחדשות עירונית בבניין שלכם

התחדשות עירונית 2022

ניתן לקבוע כבר ברמת וודאות גבוהה שהשנים הקרובות יהיו תור הזהב של ההתחדשות העירונית. עתודות קרקע נמוכות, מחירי נדל"ן גבוהים ושיכונים מתפוררים במרכזי הערים הם כר פורה לגל ענק של פרויקטים.
נוסיף לכך את ההחלטה להוריד את אחוז ההסכמה לפינוי בינוי לתביעת דיירים סרבנים בפינוי בינוי ל 66% מהבעלים במקום 80% היום. נוסף גם סעיף לפיו בעלי דירות שעשו עבירות בנייה לא יכללו במניין הדיירים הנדרש לצורך רוב כך ששיעור ההסכמה יכול להגיע במצב כזה ל-50%. כמו כן, גם היזם יוכל להגיש תביעה נגד דייר סרבן.

מאות ואולי אלפי פרויקטים תקועים בשל דיירים "סרבנים" שחרור החסם הזה עשוי להקטין את הזמן הממוצע להבשלת פרויקט בשנתיים ויותר.

ההתבגרות של השוק כוללת גם הסכמה כללית שתמ"א 38 חיזוק היא החלופה הפחות מועדפת ואם יש ברירה אז עדיפים פרויקטים מתחמיים של פינוי בינוי או לפחות הריסה והקמה של בניין חדש (תמ"א 38 2)

אז אל תפספסו את הרכבת...

השאירו פרטים ואנחנו נשתדל להעביר לחברות מתאימות, ללא כל עלות מצדכם.  כדאי להבין שלא כל בניין מתאים לכל היזמים, בניין שמוגדר אצל אחד כ"לא כלכלי" יכול להיות "יהלום" אצל אחר. גם הזמן משחק תפקיד ובניין או ישוב שאינם אטרקטיביים בזמן מסוים יכולים להפוך למאד מבוקשים עקב שינויים ברגולציה, במחירי הנדל"ן ועוד.

אנחנו באתר המרכזי עושים כל מאמץ למצוא את הגורם המתאים שיטפל בכל בניין הרשום במאגר שלנו, לא תמיד זה קורה מעכשיו לעכשיו אבל אנחנו רצים למרחקים ארוכים...

* שדה חובה

תמ"א 38 פינוי בינוי רמב"ם 10 רמת השרון, מליד לבניין חדש
בשנת 2016 קיבלנו באתר המרכזי ל תמ"א 38 והתחדשות עירונית פנייה של דייר מהבניין ברמב"ם 10 רמת השרון. את הפנייה העברנו לצורי בר מאפגד בניין וסביבה.
 צורי הוא ידיד האתר המרכזי מימי הפעילות הראשונים שלנו ולתמיד. כמו שנהוג בכל פרויקט התחדשות עירונית שמכבד את עצמו, לא היה מכשול שהתהליך לא נתקל בו. צורי הפייטר והנציגות הטובה של הבניין התגברו על הכל. ביום שני השבוע 3.5.21 נרשם שלב מהותי בתהליך והבניין הישן נהרס. 
גיורא, יהודה וכל צוות האתר המרכזי מאחלים לרמב"ם 10 שבקרוב נזכה כולנו לראות את הבניין החדש, מוצלח ומרשים לפחות כמו בהדמייה.
מאחלים המשך הצלחה לכולם!!!

קבוצת מובילי התחדשות עירונית: פתחנו קבוצת פייסבוק המיועדת לכל העוסקים ומקבלי ההחלטות בתחום ההתחדשות העירונית. יזמים וקבלנים, עורכי דין, אדריכלים, מלווי דיירים ועוד. הקבוצה תשמש לקבלת עדכונים שוטפים, במה לתכנים של חברי הקבוצה. 
לקבוצת מובילי התחדשות עירונית >>>

 

גבולות תמ"א 38: שכנים מבניין סמוך מתנגדים לפרויקט תמ"א 38 בוועדות התכנון וגם בבית המשפט. טענתם העיקרית הייתה כי הבנייה תגרום חסימה של אוויר ואור לדירותיהם ואף תפגע בפרטיותם. מה החליטה השופטת?
כתבה מאת עו"ד זיו לוטן, מיוחד לאתר המרכזי, למאמר ולמאמרים נוספים >>>

 

עלו ברשת

  • פרויקט של תמ"א 38 בהוד השרון אושר על ידי ועדת הערר
    bizportal 07.02.2022
    עיריית הוד השרון מקדמת פרויקט של תמ"א 38 בהוד השרון אשר אינו נמצא במסגרת תכנית למתחם של התחדשות עירונית. הפרויקט המתוכנן של תמ"א 38 הוא במסלול של הריסה ובניה מחדש כאשר מתוכננים להיהרס שני בניינים ברחוב בני ברית הסמוך לדרך רמתיים, ובהם 52 דירות ב-3-4 קומות. במקום הבניינים שייהרסו, ייבנו שני בניינים בגובה של 10 קומות ובהם 142 דירות, וכן מרתפי חנייה. הזכויות ל-2.5 קומות הן מכוח תמ"א 38 ועוד קומה אחת מכוח תוכנית הר/1/38 וקומה נוספת להקלה בנייה מצד  אל גג בניה והנדסה, החברה היזמית. התושבים השכנים, הגרים בסמוך לבניינים שאמורים להיהרס, התריעו כי תהיה הכבדה על התשתיות הקיימות, וטענו כי מדובר בסטייה ניכרת לאחר שהתווספה הקומה העשירית הנוספת לתכנון ופנו אל וועדת הערר. ההנחה היא שייעשה שימוש ברכב פרטי למרות תחנת המטרו שעתידה לקום בעתיד. קיים פתרון של הפחתת תקני חניה, מה שיוריד את העומס הצפוי בכבישים, אך זה יפתור במשהו את בעיית החניה, אך לא יפתור בעיות תשתית אחרות כמו צרכי ציבור כמו גני ילדים או בתי ספר. את החברה היזמית ייצגה חברת ענת בירן עורכי דין, אשר טענו כי הוראות התכנית הקיימת החלות על הקרקע, מאפשרות להוסיף את הקומה העשירית.  לצד הוראות תמ"א 38 והתקנות של התכנון והבנייה. החברה היזמית גם טענה בין השאר כי קומה העשירית הנוספת מאפשרת חלוקה טובה של הדירות בכל בניין. ועדת הערר פסקה לטובת התוכנית של עיריית הוד השרון ואפשרה בכך את ביצוע פרויקט תמ"א 38 זה
  • התחדשות עירונית ברמלה אושרה להפקדה
    גלובס 07.02.2022
    תכנית של התחדשות עירונית ברמלה אושרה להפקדה על ידי הועדה הארצית לתכנון ובנייה של מתחמים מועדפים לדיור (הוותמ"ל). התוכנית היא של עיריית רמלה ושל חברת הכשרת הישוב ולפיה יהרסו במתחם בן-גוריון המשתרע על פני 177 דונם, בדרום העיר רמלה, 41 מבנים ישנים שבהם 944 יחידות דיור, ותחתם ייבנו 3,082 יחידות דיור. את התוכנית, ערכה משרד בר-לוי-דיין אדריכלים ומתכנני ערים, והיא משלבת בין פינוי בינוי לבין עיבוי ויוקמו במסגרתה מגדלים בני 19 ובני 25 קומות, מבנים עד 9 קומות וכן בנייה מרקמית. 100 מהדירות שיוקמו תהיינה מיועדות למעובות סטודנטים ולדיור מוגן ובנוסף יוקמו 616 דירות קטנות. המתחם, הממוקם בסמוך למחלף רמלה דרום, נמצא ממערב לרחוב רזיאל, ומצד מזרח תחום על ידי רחוב בן גוריון, מצפון עח ידי רחוב א.ס.לוי ומצפון על ידי שדרות שטיין. כדי לשפר את הקישוריות של השכונה, ייפתחו מספר צירי תנועה לארכה ולרכבה של השכונה וכן שבילי אופניים המתחברים ברחובות הראשיים אל המערכת העירונית. התוכנית תואמת את תכנית האב להתחדשות שכונת בן גוריון אותה קידמו הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ביחד עם עיריית רמלה, כל נמסר ממינהל התכנון. במסגרת התוכנית ייבנו קומת מסחר ומעליה שתי קומות של תעסוקה.
  • על המדינה לתת תמריצים לביצוע התחדשות עירונית בפריפריה שם בניינים עלולים לקרוס ברעידת אדמה
    Ice 25.01.2022
    בעקבות רעידות האדמה שהתרחשו בפרק זמן קצר, גורמים בכירים בתחום הנדל"ן ציינו את חשיבות הצורך של התחדשות עירונית אשר למגן את המבנים הישנים תוך הריסת אלה המוגדרים מבנים מסוכנים ובניית בניינים חדשים במקומם. איילת רוסק, מחברת מכלול העוסקת בתחום של מימון וליווי פרויקטים למגורים, מציינת כי מזה כמה שנים מבוצעים פרויקטים של התחדשות עירונית בחיפה, חדרה, אשקלון, אילת. התחדשות עירונית זאת מחוץ לגוש דן, נובעת מעליית מחירי הדיור וכן מאפשרויות אלטרנטיביות של הבנק למימונם. אך הממשלה צריכה, מוסיפה רוסק, לתת תמריצים לפרויקטים של התחדשות עירונית בפריפריה, למשל באמצעות "קרקע משלימה", שהממשלה עצמה יזמה, אך לא ממשה, או על ידי הטבות במיסוי או תוספת של זכויות. אפשר לשקול, מציעה רוסק, הארכת תוקף תמ"א 38 בפריפריה, בישובים בהם לא ניתן להגיע לכדאיות כלכלית בפרויקטים של פינוי בינוי. בעלי חברת מצלאוי, והיו"ר שלה, סמי מצלאוי, מדגיש כי התחדשות עירונית הכרחית והיא צו השעה כאשר בתים שנבנו לפני 50 או 70 שנה, שבהם עשרות אלפי אנשים גרים, עלולים להיות בסכנה, עליה ניצנה התראה ברעידות אדמה האחרות. מניסיונו, מצין מצלאוי, שהוא חלוץ בבנייה מהסוג של פינוי בינוי בארץ, שניתן לבנות דירה חדשה הכוללת ממ"ד והיא עמידה בפני רעידות אדמה במסגרת של פרויקט של התחדשות עירונית במסלול של הריסה ובנייה מחדש, בתוך 18 חודשים. זה אפשרי אם הרשויות המקומיות יוציאו היתרי בנייה בתוך חודשיים, שזה פרק זמן שניתן לעשות זאת. רוני זוהר, שותף ויו"ר של חברת קפיטל פלטינום, גם הזכיר את מאות אלפי הבניינים הישנים, שעלולים לקרוס במקרה של רעידת אדמה. זוהר ממחיש את הבעיה בפרויקט של פינוי בינוי בטבריה, למשל, שהיזם צריך לקבל אחוזי זכויות קרקע גבוהים כדי שיהיה כדאי לו הפרויקט. המדינה צריכה לתת ליזמים ערובות או הטבות מס.
  • התחדשות עירונית - כולם יכולים להרוויח מהתהליך
    כלכליסט 23.01.2022

    התחדשות עירונית בארץ מתפתחת בארץ ובפרויקטים במסלול של הריסה הבניינים הישנים וגורמת לקצב בנייה של דירות חדשות הרבות ביותר בעולם לאחר סין וסינגפור. כאשר מבצעים התחדשות עירונית המרוויחים הגדולים מהתהליך אלה בעלי הדירות כאשר ערך הדירה שלהם עולה, לפעמים בשיווי של מאות אלפי שקלים, כאשר הם אינם נדרשים להשקיע כסף עבור קבלת דירה חדשה שהיא גדולה יותר מהדירה שהייתה להם, תוספת של מרפסת ושל חנייה, וכן של מעלית לבניין, וכל זאת כאשר הם נשארים באזור אליו הם רגילים, עם אותה הקהילה. במקרה של רכישת דירה חדשה דומה, היו צריכים להוסיף סכום משמעותי של כסף. גם הרשות המקומית מרוויחה מפרויקטים של התחדשות עירונית, כאשר מדובר במרכזי הערים הוותיקים שבהם יש אוכלוסייה שהיא מתבגרת הגרה בדירות קטנות שאינן מתאימות לזוגות צעירים. אוכלוסייה צעירה נאלצת לעבור אל שכונות חדשות כאשר מרכזי הערים מתרוקנים מהם. הרשויות גם נהנות בתהליכים אלה של התחדשות עירונית מחידוש התשתיות וכן מפיתוח של עסקים קטנים, כאשר האוכלוסיות החזקות יותר חוזרות לגור באזורים אלה. מרוויחים נוספים מפרויקטים של התחדשות עירונית, הם חברות הנדל"ן אשר יכולים להציע דירות במרכז אזורי הביקוש, כאשר אין בהם קרקעות זמינות עבור בנייה. כאשר מקדמים פרויקט של התחדשות עירונית, נתקלים לפעמים בקשיים של בעלי דירות החוששים מהתהליך הכולל גם את הצורך לעזוב את דירתם ולעבור לגור בשכירות. קשיים נוספים מערימים לפעמים בעלי דירות במטרה להשיג תמורה גדולה יותר עבורם, מה שלא יצלח בידם כי כל בעלי הדירות מקבלים תמורה דומה. החברה היזמית  המקדמת פרויקט של התחדשות עירונית צריכה את היכולות כדי להתמודד עם קשיים אלה וכן עם חסמים נוספים כמו החסם התכנוני והחסם הכלכלי, מה שלחברות ותיקות יש בדרך כלל.

  • חשיבות הפונקציה של מארגן הדיירים בפרויקט של פינוי-בינוי
    Ice 20.01.2022
    ביצוע פרויקט מורכב כמו זה של פינוי-בינוי דורש מארגן בעלי דירות כדי להוביל את התהליך כדי שייצא אל הפועל, כאשר מדובר במספר גדול של בעלי דירות וכן לאנשי מקצוע מתחומים שונים. חיים אביטן, אשר הקים את הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, קובע כי תהליך של התחדשות עירונית דורש בעלי מקצוע אשר יודעים להוליך אותו עד לסיומו המוצלח תוך כדי כך שהם מנגישים לאוכלוסייה רחבה את התחום. בעלי הדירות, מדגיש אביטן, רואים את היכולת לשדרג את איכות חייהם, אך הם מפקידים את הנכס הגדול שלהם בידי מובילי התהליך, ולכן נדרשים מארגני בעלי הדירות. נדרש לבנות את אמון בעלי הדירות בפרויקט של פינוי-בינוי ולכן לצד מארגני בעלי הדירות, הוכנסו ברחבי הארץ מינהלות עירוניות הכוללים יועצים חברתיים שגם הם פועלים למען בעלי הדירות. לשם דוגמא של חשיבות המארגנים, משרד ברנזון העוסק בניהול מיזמים שם התחדשות עירונית, פעל בפרויקט פינוי-בהרצליה, בו הושגה הסכמה של 85 אחוזים מבעלי הדירות בפרויקט במתחם העצמאות – קהילת ציון בעיר הרצליה, בתוך 5.5 חודשים. עלות העסקת מארגן בעלי הדירות, היא נעה בתחום של 1-1.5 אחוזים משווי הדירות החדשות בפרויקט של פינוי-בינוי. זוהי עלות העסקתו על פני אורך חיי מיזם של כעשר שנים כאשר העלות נקבעת לפי היקף הפרויקט. העלות הזאת אינה ממומנת על ידי בעלי הדירות על ידי יזם הפרויקט, כפי שזה קורה בהעסקת בעלי מקצוע אחרים. עלותו של עו"ד המחושבת על ידי מספר הדירות, היא בסביבות 15,000-30,000 שקלים לדירה ואילו השמאי היא בסביבות 3,000-6,000 שקלים לדירה. עלות פקח בנייה מחושבת על פי זמן העסקתו בפועל, מתחילת הפרויקט של פינוי-בינוי ועד לשלב אכלוס הדירות והוא עומד על 10,000-20,000 שקלים לחודש.
  • זכויות הדיירים בפרויקטים השונים של התחדשות עירונית
    אשקלון נט 17.01.2022

    התחדשות עירונית נועדה לחדש את הבניינים הישנים בערים ובכך לחדש את פני הערים מהבחינה החזותית, לחזק אותם שיעמדו בפני רעידות אדמה ולהביא פתרון למצוקת הדיור. ישנם שלושה סוגים של פרויקטים של התחדשות עירונית: תמ"א 38 במסלול של חיזוק הבניין, תמ"א 38 במסלול של הריסת הבניין ובניית בניין חדש תחתיו, ומסלול של פינוי-בינוי. פרויקט של תמ"א 38 במסלול של חיזוק כדי שיעמוד בתקן של רעידות אדמה, מחזקים את יסודות הבניין ומשדרגים את התשתיות. יזם תמ"א 38 המבצע את העבודה, מקבל בתמורה את הזכות לבנות דירות נוספות בבניין שאותן הוא יכול למכור. בעלי הדירות, אשר נאלצים לחיות באי נוחות בבניין העובר את החיזוק והעבודות הנוספות, מקבלים תוספות לדירה שלהם, שיכולות לכלול תוספת חדר ממ"ד, מרפסת, הגדלת שטח הדירה (מעבר לממ"ד) וכן תוספות לבניין כגון מעלית או שדרוג הלובי. אם ישנם שוכרי דירות בבניין שעליו מתבצע פרויקט של תמ"א 38, יכולים לדרוש שיעדכנו אותם במצב של התקדמות העבודה ומקובל גם לקבל על הנחה על השכרת דירה בפרויקט של תמ"א 38, אך זה נקבע בין השוכרים לבין בעלי הדירה. מסלול אחר של תמ"א 38 הוא הריסת הבניין ובניית בניין אחר במקומו (תמ"א 38/2). דיירי הבניין מפונים מהבניין וזכותם לקבל את המימון עבור דירה חליפית כולל מימון להובלות אל הדירה החליפית וחזרה ממנה לדירה החדשה. בפרויקט זה בעלי הדירות מקבלים לפעמים דירות בקומות גבוהות יותר וכן מקום חנייה בהתאם לתקנים של הרשות המקומית. פרויקט של פינוי-בינוי נעשה על מספר בניינים כאשר דיירי הדירות שפונו מקבלים זכויות בדומה לפרויקט של תמ"א 38/2 רק שגודל התוספת לדירה אינו מוגבל כמו בפרויקט של תמ"א 38, אלא רק על ידי החוק העירוני.

  • נבחרו המבצעים לביצוע פרויקט גדול של פינוי בינוי בחדרה
    מגדלור ניוז חדרה 15.01.2022
    197 בעלי דירות ומגרשים ניהלו מכרז יזמים לביצוע פרויקט של פינוי בינוי בחדרה ובחרו לבסוף את דן נדל"ן, רוטשטיין נדל"ן וקבוצת פרקש לבצע אותו. את המכרז ביצעו על ידי א.ת.ו.ס בראשותו של יורם אסידון וכן על ידי מינהלת התחדשות העירונית בחברה הכלכלית חדרה. המבצעים נבחרו מבין מספר חברות וביניהן אפריקה לישראל, אזורים ועוד. מדובר בביצוע פרויקט של התחדשות עירונית בחדרה, ברחוב דוד שמעוני, במתחם סלע בית"ר, שבו יש בנייני רכבת וכן בתים פרטיים ושטחים ציבוריים והמשתרע על שטח של 47 דונם. הפרויקט של התחדשות עירונית זה, כולל בניית 1,452 יח"ד שייבנו ב-14 מגדלים המתנשאים לגובה של עד 40 קומות. בעלי הדירות הקיימות יקבלו דירות גדולות הכוללות גם מרפסת בשטח של 12 מ"ר ומקום חניה, לפי מסמך המדיניות של עיריית חדרה לביצוע התחדשות עירונית בחדרה. כמו כן יוקמו שטחי תעסוקה ומסחר בשטח של כ-26,000 מ"ר וכן יוקמו מוסדות ציבור על שטח של 8,300 מ"ר. הפרויקט הזה של התחדשות עירונית בחדרה, יתבצע על ידי שילוב עסקה של פינוי בינוי, קומבינציה, וכן קרקע משלימה אשר במתחם והנמצאת בבעלות של רמ"י . בשל המיקום של הפרויקט הנמצא בקרבת הרכבת ועל ציר תנועה מרכזי שבין מרכז העיר חדרה לבין הכניסה אליה, וכן בשל היקפו הגדול, הוא יחולל שינוי משמעותי בעיר חדרה. עו"ד רועי דורון מחברת דן נדל"ן ציין כי הזכייה במכרז של מבצעי הפרויקט של פינוי בינוי בסדר גודל כזה ממחישה את החוסן הפיננסי ואת הידע ואת המשאבים הנדרשים לביצועו. את בעלי הדירות ייצג עו”ד ישי איצקוביץ ממשרד אגמון ושות’ ואת היזמים ייצג עו”ד גלעד ליפשיץ ממשרד מ. פירון ושות’  וכן עו”ד הראל אלעזר  ממשרד הרצוג פוקס נאמן.
  • ראיון עם יונה גרין מנכ"ל חברת יזמית לנדל"ן בנושא התחדשות עירונית
    כל העיר 15.01.2022
    בריאיון עם יונה גרין, מנכ"ל חברת טרא (התחדשות) - יזמות נדל"ן, השותפה עם חברת רוטשטיין במספר פרויקט בעיר ירושלים, הוא מספר כי החל דרכו בתחום היזמות הנדל"ן בתכנון מבנים ועיצוב פנים. כיום, מספר גרין, נמצאים מספר פרויקטים בביצוע, אחד בשכונת קרית משה בשדרות הרצל ואחר בשכונת רמת אשכול ברחוב, ששת הימים. בנוסף בשלבי תכנון עוד כ-20 פרויקטים של תמ"א 38 במסלול של חיזוק וכן עשרה מתחמים של פינוי בינוי כאשר אחד מהם הוא בשכונת חוה יעקב שהוא כבר בשלבי של תכנון מפורט וכבר יש אישור לתב"ע לבנייה של כ-520 דירות. עוד שני פרויקטים של פינוי בינוי מתוכננים ברחוב מרים החשמונאית בשכונת בקעה, וברחוב אגריפס בקרבת שוק מחנה יהודה. שכונות נוספות בהן מקודמים פרויקטים הם הגבעה הצרפתית, גילה, ארמון הנציב. בפרויקטים של תמ"א 38 בירושלים ישנו אתגר, מדגיש גרין, של מציאת פתרון לחניה, מאחר ומצוקת החנייה היא גדולה בעיר ירושלים והפתרונות האפשריים יכולים להיות הקמת חניון רובוטי או מכפילי חנייה בנוסף לפתרון של הרחבת מקומות חנייה קיימים. הבעיה הזו קיימת בעיקר בפרויקטים של תמ"א 38 ולא בפרויקטים של פינוי בינוי בירושלים, שאז בונים חניון תת קרקעי. גרין מדגיש שמימוש של עירובי שימושים נפוץ היום בעיקר בפרויקטים של פינוי בינוי בירושלים וזה פרקטי ויעיל, כי זה מקרב את מקום המגורים עם מסעדות, בתי קפה ושירותים כגון דואר, הנמצאים ליד הבית, וחוסך למשל את הזמן של עמידה בפקקים, כשנוסעים למקומות אלה. בתמ"א 38, הנושא של עירוב שימושים הוא פחות נפוץ, אך אולי במימוש תמ"א 38 במתווה של השרה איילת שקד, גם עניין זה יתפתח, מציין גרין.
  • הוועדה המקומית לקחה על עצמה תכנון פרויקט התחדשות עירונית בכפר-סבא שכבר אושר ליזמים
    גלובס 13.01.2022
    חברת אשדר וחברת י.נ.ו.ב בנייה ופיתוח ניסו במשך מספר שנים לקדם תוכנית של תמ"א 38 בכפר סבא במתחם סוקולוב הנמצא בקרבת מרכז העיר מדרום לרחוב ויצמן. שטח המתחם הוא כשבעה דונם ועל פי התוכנית שהוכנה על ידי משרד האדריכלים דרמן ורבקל ושהוגשה לוועדה המקומית לתכנון ולבנייה כפר סבא, היו אמורים להיבנות חמישה מבנים למגורים, המתנשאים לגובה של 7-10 קומות ועוד מבנה בן 9 קומות המשלב מגורים יחד עם תעסוקה ומסחר ובסה"כ 134 דירות שמהן 27 דירות מיועדות להיות קטנות. התוכנית הייתה כבר בדרך לקבל היתר בנייה לאחר שהיא אושרה על ידי הוועדה המקומית לתכנון ולבניייה. עיריית כפר-סבא החליטה לעצור את הפרויקט, בחודש נובמבר 2019, ולקחת על עצמה את התכנון שלו. התוכנית אכן נעצרה על ידי הוועדה המחוזית שקבעה כי המתחם מיועד להיות מתחם של התחדשות עירונית ולא יינתנו היתרים לבנייה נקודתית ובכלל זה לפרויקטים של תמ"א 38. כאשר עיתון גלובס פנה בשאלה לעיריית כפר סבר בחודש 11/2019,  התקבלה התשובה כי העירייה מקדמת פרויקטים של התחדשות עירונית בכפר סבא, כולל הקמת מינהלת התחדשות עירונית שתפקידה הוא גם לתת סיוע לתושבי העיר כפר סבא. העירייה מציינת כי היא רואה חובה לקדם התחדשות ושדרוג של מתחמים אשר הוזנחו במהלך השנים, מתוך ראייה כללית ורחבה של צרכי העיר גם בעתיד, ולפעול למען תושבי כפר סבא. את היזמים ייצג עו"ד מיכה גדרון, אשר מציין כי התוכנית נבלמה לאחר שהמהלך התכנוני נעצר בשלב מאוד מתקדם, שכבר הייתה החלטה למתן היתר. לדעת עו"ד גדרון יש לשנות את חוק התכנון והבנייה כך שלא יתאפשר במקרים כאלה לעצור מהלך תכנוני ובכך לבטל את החלטת הוועדה המקומית לאחר אישורה.
  • שנת 2021 לא הייתה שנה מוצלחת לתחום של התחדשות עירונית
    Ice 06.01.2022
    בשנת 2021 שוק הנדל"ן התאפיין בעליית מחירים גדולה של מעבר ל- 10%, ומשבר הדיור העמיק. צעדי הממשלה להשפיע על משבר הדיור, לא יכולים להשפיע את הטווח המיידי, מעריך עו"ד עמנואל יוזוק. גם בתחום של התחדשות עירונית, אשר יכולה לשמש פלטפורמה טובה להגדלת היצע הדירות, שנת 2021 לא הייתה מוצלחת מציין עו"ד יוזוק, המשמש כמלווה וכיועץ בתחום זה. התחדשות עירונית בפריפריה, לא מתפתחת מספיק בשל חסמים בהליכי התכנון ובהליכי הרישוי כאשר נדרש זמן של שנים בכדי לקבל היתר בנייה. החשיבות של התחדשות עירונית, לדעת עו"ד יוזוק, מתבטאת גם בתחזוקה של הבניינים הישנים והרעועים. הבניין שהתמוטט בחולון צריך לשמש אות אזהרה בעניין הצורך בתחזוקה לאורך השנים, כפי שנעשה במדינות אחרות בהן בניינים יכולים לעמוד לאורך מאות שנים בזכות התחזוקה הנהוגה שם. לזה יש להוסיף את סכנת הטילים הדורשת בניית מיגון מתאים וגם את זה התחדשות עירונית יכולה לקדם. העובדה שהמנדט של הוועדה למתחמים מועדפים לדיור הוארך, תביא להגדלה של מספר הפרויקטים של פינוי-בינוי שיתבצעו, אך מספר הדירות אשר אושרו בוועדה הזאת אינו משמעותי. כמות הפרויקטים של תמ"א 38 תרד באופן משמעותי כאשר מתקרבים למועד סיומה באוקטובר 2022. החלופה שמציעה השרה איילת שקד לתחום של תמ"א 38, יכולה להשפיע על הגדלת הפעילות של התחדשות עירונית. הגדלה של זכויות הבנייה ל-400 אחוזים בפרויקטים שהם במסלול של הריסה ובניה מחדש, ישפיע מאוד בתחום הישובים של חדרה-גדרה. לדעת עו"ד יוזוק, הגדלת השטח של הדירות ב-12 מ"ר באופן אחיד בפרויקטים של פינוי בינוי, יגביר את הוודאות ויקטין את ההשפעה של לחץ בעלי הדירות בנוגע תמורות שהם דורשים.

לידיעות נוספות

התחדשות עירונית בקרית אונו
התחדשות עירונית במיטבה - פרויקט פינוי בינוי של חברת מצלאוי בקרית אונו
כל המידע על התחדשות עירונית

אגדת דשא

איפה ירוק יותר? בפרברים או בעיר הצפופה..., מה זה עירוב שימושים?, כמה ימים בחודש אנחנו מבלים בפקק? והאם הבעייה האמיתית של ההתחדשות העירונית היא בעיית החנייה? 
מרחב, התנועה לעירוניות מתחדשת בישראל בשיתוף המשרד להגנת הסביבה הפיקו סרט זה שמנסה להציג בזווית אחרת את בעיית התחבורה.
נראה שפתרונות של תחבורה בת קיימא הינם תנאי בסיסי להתחדשות עירונית. שווה צפייה!


 

מובילי התחדשות עירונית

 - - - - חדש - - - -
קבוצת מובילי התחדשות עירונית
קבוצת הפייסבוק לעוסקים
בתחום ההתחדשות העירונית
הצטרפו לקבוצה