ברוכים הבאים לפורום תמ"א 38

מנהלת הפורום - עו"ד נטלי עברון, משרד שטייף עברון סידס בורוכוב 

משרד עורכי הדין שטייף עברון סידס בורוכוב, הינו משרד עורכי דין המתמחה בין היתר התמחות "בוטיקית" בתחום הנדל״ן וההתחדשות העירונית, בדגש על ייצוג דיירים בלבד. 
המשרד הינו חלוץ לעסוק בתחום "ההתחדשות העירונית" בכלל ותמ"א 38 על סוגיה השונים בפרט בהובלתו של עו"ד רפאל גרוס (מי ששימש כיועמ"ש של שיכון ובינוי 35 שנה) ועו"ד נטלי עברון. 
למשרד ניסיון רב בכל הקשור להוצאתם אל הפועל של עשרות רבות של פרויקטים מסוג זה ברחבי הארץ.
בעת האחרונה קיימת תנופה אדירה בכל התחום של התחדשות עירונית בארץ. 
 
הליווי המשפטי הוא חלק משמעותי מרכזי וקריטי בפרויקט התמ"א - עורך הדין הוא הדמות שמלווה ומפקחת לכל אורך הדרך בכל אחד משלבי הפרויקט. ניתן לפנות למשרד בטלפון 072-3934277.

הדומיננטיות והמעורבות של עורכי דין אקטיבים היא ההבדל בין פרויקט מצליח ומהיר לבין פרויקט שיכול שלא להתקדם בקצב בו כולנו היו מעוניינים.

איך קובעים האם מבנה צריך חיזוק?
תגובה אחרונה 08 אוג 2012 11:08 ע"י עו"ד דביר מאירוביץ - מנהל הפורום. 2 תגובות.
גרסה להדפסה
מיון:
הקודםהקודם הבאהבא
מחבר הודעות
sgeva2001

--
24 מרץ 2011 19:03
  • צטט
  • הגב
שלום

איך קובעים האם מבנה צריך חיזוק או אולי הוא עמיד לרעידת אדמה?
אני מניח שאפשר להזמין מומחה אולם אז זה כרוך בעלות שאולי מיותרת?

בתודה
שאול
טאבה קידום פרויקטים תמ"א

--
29 יול 2012 17:05
  • צטט
  • הגב
שלום,
צריך לבדוק האם הבניין עומד בתקן הישראלי לעמידות מבנים בפני רעידות אדמה: 413. ת"י 413 נכנס לתוקף בשנת 1975. מרבית המבנים בישראל שנבנו לפני 1980 אינם עומדים בתקן ולכן הם מתאימים לביצוע פרויקט תמ"א 38. בנוסף ישנם קריטריונים נוספים לבדיקה, כגון גודל המגרש ומס' הקומות.

ניתן לבדוק את זה ללא עלות מצדכם:
במידה ותהיו מעוניינים, החברה שלנו מלווה בעלי דירות ללא עלות מצדם בקידום פרויקטיי תמ"א 38, ומו"מ מול יזמים וחברות בנייה. נשמח לעזור לכם.

http://www.taba-nadlan.co.il/
0509615244
098800248
עו"ד דביר מאירוביץ - מנהל הפורום

--
08 אוג 2012 11:08
  • צטט
  • הגב
הי שאול,

על מנת להיכלל בתמ"א 38 נדרש לעמוד במספר קריטריונים (הרשימה מעודכנת לאחר תיקון 3 לתמ"א):
1. היתר הבניה לבניין ניתן לפני 1.1.1980 - ניתן לבדיקה עצמאית בתיק הבניין המצוי במחלקת ההנדסה של הרשות המקומית הרלוונטית.
2. הבניין מצוי בקרקע שהתכנית החלה עליה מאפשרת בניה העולה על 400 מ"ר או מעל 2 קומות בנויות - גם את זה ניתן לבדוק לבד בהדרכת גורם מקצועי ברשות המקומית.
3. מהנדס קבע בחוות דעת כי הבניין לא נבנה בהתאם לתקן ת"י 413 (תקן ישראלי לעמידות מבנים מפני רעידות אדמה) - לקריטריון זה כבר צריך איש מקצוע, אלא שלרוב היזם המבצע את הפרויקט "לוקח את העניין על עצמו".

בסופו של דבר חשוב לזכור שגם אם נכללים בתכנית אין זה אומר שזכויות הבניה ע"פ התמ"א ניתנות באופן אוטומטי, אלא שהכל כפוף לשיקול דעת הרשות המקומית.

שיהיה בהצלחה!

דביר.

משרד עורכי דין דביר מאירוביץ בעל ניסיון רב בליווי וייצוג בעלי דירות בפרויקטים מסוג תמ"א 38 ותמ"א 38/2. ניתן לפנות אלינו באמצעות הדוא"ל: office@dmlaw.co.il ובטלפון: 077-5015655.
* אין לראות באמור ייעוץ משפטי


תגובה מהירה
toggle
  שם משתמש:
נושא:
גוף:
קוד אבטחה:
CAPTCHA image
Enter the code shown above in the box below

שלח
Active Forums 4.3

אין לראות במידע ובחומרים המפורסמים בפורום, לרבות התייחסות, תגובות, תשובות ופרסומי הנהלת הפורום משום ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי, ו/או חוות דעת משפטית או מקצועית כלשהי. בכל מקרה יש להתייעץ עם עו"ד על מנת לקבל ייעוץ המותאם לנסיבות המיוחדות ולנתוני המקרה הספציפי וכל מקרה יש לבחון לגופו. אין בכתבה זו כדי ליצור יחסי עו"ד-לקוח בין הקוראים לבין הכותב או משרדו. אין להסתמך על מידע המפורסם בפורום לצורך קבלת החלטות כלשהן, לרבות בנושאים מקצועיים, משפטיים, קנייניים, תכנוניים, הנדסיים, אישיים או כספיים. אין לראות במידע המפורסם בפורום משום ייעוץ משפטי או מקצועי אחר.